• Soma Ygies
  • Soma Ygies
  • Soma Ygies

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ  ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ (Συνταγή Άκη)

πασχαλινα κουλουρακια  

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

300 γρ. φυτίνη

120 γρ. χυμό πορτοκάλι

50 γρ. κονιάκ

50 γρ. γάλα

2 αυγά

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 βανίλιες

1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. baking powder

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι 

1 αυγό για το άλλειμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε την φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Ύστερα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, τα 2 αυγά και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των υγρών στο μίξερ με την φυτίνη και τη ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το baking powder και την πρέζα αλάτι.

Βάζουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ που έχουμε όλα τα άλλα υλικά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στο υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε από πάνω με ένα αυγό αραιωμένο με πολύ λίγο νεράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15'-20'.