• 150 κιλά
  Χωρίς επέμβαση
  Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
  Διαβάστε την μαρτυρία
  90 κιλά
 • ισορροπημένη διατροφή
  καθημερινά δημητριακά
  καθημερινά φρούτα και λαχανικά
  αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
  άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
 • Ελάτε στο Σώμα υγιές
  Να αξιολογήσουμε
  τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
 • Online
  Τώρα για πρώτη φορά
  Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
  εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
  και της πορείας της δίαιτάς σας.
  Desktop or Laptop
  Tablet or Phone
 • Χρήσιμα εργαλεία
  κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

ΟΜΙΛΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Oμιλία Διατροφής της κλινικής διαιτολόγου- διατροφολόγου Κάλλιας Γιαννιτσοπούλου στο 8ο Φεστιβάλ Φοίτησης (Δεκέμβριος 2008)

 

ομιλία διατροφής

 

Στις 6/12/2008 διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το 8ο Φεστιβάλ Φοίτησης με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών.

Στο φεστιβάλ συμμετείχε και η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Κάλλια Γιαννιτσοπούλου με την ομιλία της 'Παιδική Παχυσαρκία στα Ελληνόπουλα: Πώς ο διαιτολόγος μπορεί να βοηθήσει;'

Στο πάνελ της ομιλίας συμμετείχαν  και άλλοι ομιλητές από το χώρο της διατροφής και της φυσικής αγωγής, όπως ο κύριος Συντώσης (καθηγητής διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και ο κύριος Γελαδάς (καθηγητής των ΤΕΦΑΑ). Η σημασία της άσκησης στην πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας αλλά και ο ρόλος των γονιδίων και του περιβάλλοντος στη δημιουργία της παχυσαρκίας συζητήθηκαν αναλυτικά από τους ομιλητές.

Στην ομιλία της η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου τόνισε τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, αφού  1 στα 4 ελληνόπουλα είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Σύμφωνα με την κυρία Γιαννιτσοπούλου, μόνο το 65% των ελληνόπουλων ηλικίας 6 ως 18 ετών έχουν κανονικό βάρος, ενώ το 1/3 όσων είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα θα συνεχίσουν ως υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικες.

 Οι αιτίες της παχυσαρκίας που αναφέρθηκαν ήταν μεταξύ άλλων η καθιστική ζωή, η καθιέρωση της ταχυφαγίας, η γονιδιακή προδιάθεση και οι εσφαλμένες διατροφικές συνήθειες. Ως συνέπειες της παχυσαρκίας στα παιδιά αναφέρθηκαν παθήσεις ανάλογες με αυτές που συναντάμε σε ενήλικες όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και το μεταβολικό σύνδρομο.

Σύμφωνα με την ομιλία της κυρίας Γιαννιτσοπούλου, ο διαιτολόγος, ως ειδικός της διατροφής μπορεί να αποτελέσει φορέα ενημέρωσης του γονέα αλλά και του παιδιού με αποτέλεσμα την βελτίωση της διατροφικής  συμπεριφοράς. Στο σχεδιασμό διατροφής για παιδιά χρειάζεται προσοχή,  ώστε να υπάρχει πληρότητα θρεπτικών συστατικών και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ανάπτυξη τους. Συνίσταται μικρή απώλεια βάρους και παράλληλα αύξηση της φυσικής δραστηριότητας έτσι ώστε με παράλληλη αύξηση ύψους το παιδί να αποκτήσει φυσιολογικό βάρος.