• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  Βασιλόπιτα τσουρέκι

 

βασιλόπιτα

 Υλικά:
 
630 γρ. σκληρό αλεύρι
200 ml γάλα φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη ή 80γρ στέβια
90 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 κύβο (42 γρ.) μαγιάς
1 βανίλια
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:


1. Αφου τρίψετε την μαγιά σε ένα μπολ, πάρτε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε το στο ίδιο δοχείο. Στην συνέχεια βάλτε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και συμπληρώστε με λίγο χλιαρό γάλα για να γίνει ένας χυλός. Αφήστε το προζύμι σκεπασμένο σε ζεστό σημείο για 20 λεπτά προκειμένου να φουσκώσει.
2. Στη συνέχεια λιώστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και έπειτα κατεβάστε το. Χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέστε τα στο λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέστε το υπόοιπο γάλα και χτυπήστε τα υλικά γρήγορα.
3. Σε ένα μίξερ τοποθετήστε το αλεύρι, το προζύμι, τη μαστίχα, τη βανίλια, τα ξύσματα και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη και αρχίστε να ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και άφησε στο φούρνο στους 500C. Βάλτε μαζί με το μπολ στο φούρνο ένα μπολ με βραστό νερό και άφησε τη ζύμη να φουσκώσει άλλα 40 λεπτά. Στη συνέχεια βουτυρώστ  μια φόρμα 30 εκατοστών περίπου, στρώσε μια λαδόκολλα και άπλωσε τη ζύμη με αλευρωμένα χέρια. Αφήστε το πάλι όπως και πριν στο φούρνο να φουσκώσει 45 λεπτά.
5. Τέλος, χτυπήστε ένα αυγό με λίγο νερό και άλειψτε το τσουρέκι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40 λεπτά να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

 Θερμίδες ανά κομμάτι (50γρ): 210 Kcal

 

Βρείτε εδώ περισσότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες!