• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΕΑΤΑ

 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

 

γεμιστό κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ:

 

·         1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό

·         Aλάτι, πιπέρι

·         5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

·         20 κάστανα καθαρισμένα

·         3 δαφνόφυλλα

·         4 μικρά, λευκά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

·         4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

·         1 φλιτζάνι κρασί

·         3 κουταλιές τις σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

·         2 κουταλιές τις σούπας τριμμένους σπόρους κόλιανδρο

·         Χυμό από 2 πορτοκάλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάλτε αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω από το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα κάστανα μαζί με τα δαφνόφυλλα να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ροδίσουν. Στην συνέχεια βάλτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψτε άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και λίγο θυμάρι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και δέσει λίγο η σάλτσα το βγάζετε στην άκρη. Στην συνέχεια προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάλτε το υπόλοιπο θυμάρι, τον κόλιανδρο και το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε. Με προσοχή αλείψτε με το λάδι το στήθος και τα μπούτια του κοτόπουλου κάτω από την πέτσα, δηλαδή απευθείας πάνω στο κρέας. Γεμίστε ισομερώς τις κοιλότητες του κοτόπουλου με τα κάστανα. Δέστε τα πόδια του με μαγειρικό σπάγκο για να μη φύγει η γέμιση. Βάλτε το κοτόπουλο με το στήθος κάτω σε αντικολλητικό ταψί και ψήστε το για 20 λεπτά. Αναποδογυρίστε το προσεκτικά, περιχύστε το με τα υγρά που έχει βγάλει και συνεχίστε το ψήσιμο άλλα 40’ λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο με το ζουμί του κάθε 15 λεπτά. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και βάλτε το σε μια πιατέλα.

Βάλτε το ταψί με τα υγρά του κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το χυμό από το πορτοκάλι ώστε να ομογενοποιηθούν.  Στο τέλος βγάλτε τη γέμιση από το κοτόπουλο και βάλτε την σε ένα μπολ. Χωρίστε το κοτόπουλο σε μερίδες και περιχύστε το με τη σάλτσα από το πορτοκάλι.