• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

χοιρινό πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:

·         2 κιλά χοιρινή σπάλα χωρίς το κόκκαλο

·       7-8  τριμμένη φρυγανιά

Για τη μαρινάδα: 

·         Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα

·         Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

·         1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

·         2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

·         1 φλιτζάνι (200 ml) γλυκό κρασί

·         1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη

·         1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

·         1 κύβος λαχανικών Knorr, θρυμματισμένος

·         Πιπέρι

Για τις πατάτες:

·         1100γρ πατάτες μικρού μεγέθους

·         1 πορτοκάλι με τη φλούδα του, κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες

·         1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες

·         1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά σύκα

·         1 κουταλιά της σούπας γλυκό μπούκοβο

 

κρέας χοιρινό με πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατέψτε τα καλά. Βάλτε εκεί το κρέας, γυρίστε το αρκετές φορές για να βραχεί καλά, σκεπάστε τη λεκάνη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το μαριναριστεί για 3 - 4 ώρες, εντός ή εκτός ψυγείου, γυρίζοντάς το τακτικά για να μαριναριστεί ομοιόμορφα.

Σε ένα μπολ βάλτε τις κομμένες πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύτε τις καλά με τα χέρια. Στην συνέχεια προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στραγγίζετε καλά το κρέας, χωρίς να πετάξετε τη μαρινάδα και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί. Ρίχνετε τη μαρινάδα στο μπολ με τις πατάτες, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε όλο το μείγμα στο ταψί, γύρω από το κρέας. Πασπαλίζετε τις πατάτες με την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνετε το φαγητό για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Αν όμως το κρέας ροδίσει από νωρίς, το σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και συνεχίζετε έτσι το ψήσιμο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το κόβετε σε μερίδες. Το σερβίρετε με τις πατάτες και το περιχύνετε με τη σως.