• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

 

Εύκολες και νόστιμες γρανίτες

 

Γρανίτες με φρούτα

 
γρανίτα ροδάκινο

 

 

Γρανίτα Ροδάκινο

Υλικά

5-6 ροδάκινα

5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

100 ml. χυμό πορτοκάλι

λίγη βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

 Ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα, τους βγάζετε το κουκούτσι και τα αλέθετε στο μπλέντερ. Ύστερα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1-1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της κατάψυξης. Την βγάζετε από την κατάψυξη και την αλέθετε ξανά. Την ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και σερβίρετε.

 

γρανίτα βύσσινο

 

 

Γρανίτα Βύσσινο

Υλικά

1 κιλό βύσσινο

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

1 φύλλο ζελατίνας

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένετε τα βύσσινα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 3 λεπτά. Βυθίζετε το φύλλο ζελατίνας σε κρύο νερό και στη συνέχεια την προσθέτετε  στο ζεστό σιρόπι. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτετε τον πολτό βύσσινο και το χυμό λεμονιού. Τοποθετείτε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει το βγάζετε, ανακατεύετε και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Το ίδιο κάνετε 2-3 φορές μέχρι να πάρει την υφή γρανίτας.

 

γρανίτα πεπόνι

Γρανίτα πεπόνι

Υλικά

500 γρ. πεπόνι

1/3 ποτηριού χυμό λεμόνι

100 γρ. ζάχαρη άχνη ή 3 κουταλιές της σούπας Stevia

Εκτέλεση

Χτυπάτε το πεπόνι στο μπλέντερ, αραιώνετε με λίγο νερό και προσθέτετε το λεμόνι και τη ζάχαρη. Τοποθετείτε το μείγμα στην κατάψυξη για 5 ώρες.

 

γρανίτα μπανάνα

 

 

Γρανίτα μπανάνα

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα λιωμένη μπανάνα

1 κούπα νερό

Εκτέλεση

Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν βράση και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Προσθέτετε την λιωμένη μπανάνα και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Έπειτα το βγάζετε, ανακατεύετε το μείγμα, και το βάζετε για άλλες δυο ώρες στο ψυγείο.

 

 
συτναγή για γρανίτα φράουλα

 

 

Γρανίτα φράουλα

Υλικά

2/3 του φλιτζανιού νερό

2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

5 φλιτζάνια φράουλες

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις βράσει το μείγμα, το μεταφέρετε σε ένα μπολ και το βάζετε το ψυγείο για μισή ώρα. Χτυπήστε στο μπλέντερ τις φράουλες και μεταφέρετε το χυμό σε ένα μπολ, όπου και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, και μετά αναμείξτε τα δυο μείγματα και βάλτε τα πάλι στο ψυγείο για 3-4  ώρες μέσα σε ένα μεταλλικό σκεύος τυλιγμένο με μεμβράνη. Το χτυπάτε πάλι στο μπλέντερ και μετά το τοποθετείτε πάλι στο σκέυος, το τυλίγετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ακόμη. 

 

σπιτική γρανίτα καρπούζι

 

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά

½ κούπα ζάχαρη

¾ της κούπας νερό

6 κούπες καρπούζι σε κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

Εκτέλεση

Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Έπειτα βγάζετε το μείγμα από το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει για 45 λεπτά. Τοποθετείστε το , καλυμμένο, στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τοποθετείτε το καρπούζι και το λάιμ σε ένα μίξερ, κι έπειτα προσθέτετε το σιρόπι. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ και ψύξτε για περίπου μισή ώρα μέχρις ότου το γύρω γίνει κρύσταλλο. Ανακατέψτε έτσι ώστε το κρύσταλλο να έρθει στη μέση του μπολ και τοποθετήστε το πάλι στο ψυγείο. Επαναλάβετε κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει όλο το μίγμα.

 

σπιτική γρανίτα λεμόνι

Εύκολη γρανίτα λεμόνι

Υλικά

3 ποτήρια νερό

2 ποτήρια χυμό λεμόνι

1 ποτήρι ζάχαρη

1 φακελάκι ζελέ λεμόνι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, και το βάζουμε να παγώσει στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το βγάζουμε, ανακατεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Το ίδιο κάνουμε 2-3 φορές ακόμη μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή γρανίτας.