• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Πίτα Λαχανικών με χαμηλά λιπαρά

 

 πίτα λαχανικών με χαμηλά λιπαρά

 

Υλικά (για 12 κομμάτια):

 1 πακέτο έτοιμης ζύμης (κουρού ή σφολιάτα) ή μία δόση σπιτικής ζύμης (χωρισμένη σε δύο μέρη),

250 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες,

2 κομμένες χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί) σε λεπτές φέτες,

1 μελιτζάνα (ή 1 κολοκύθι) κομμένη σε κύβους,

 1 κομμένο καρότο σε λεπτές φέτες,

 1 κομμένο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες,

120γρ ένταμ ή έμενταλ.

 1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος, 

αλάτι κι φρεσκοτριμμένο πιπέρι,

2 κ.σ. γάλα 1,5% λιπαρά (για την κρούστα),

 2 κ.σ. λάδι (για το άλειμμα του pyrex),

 1 πινέλο μαγειρικής,

 1 μεγάλο yrex,

1 ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

 

Εκτέλεση:

1. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια στο αντικολλητικό μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.

2. Απλώνετε τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και στα ψήνετε στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύετε ανά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφήνετε να κρυώσουν.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί με τον δυόσμο. Προσθέτετε τα λαχανικά και ανακατεύετε απαλά.

4. Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε ένα κομμάτι ζύμης. Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε με την υπόλοιπη ζύμη.

5. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα για να κλείσει η πίτα. Αλείφετε με γάλα και χαράζετε κομμάτια πάνω στη ζύμη.

6. Ψήνετε στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για περίπου μια ώρα.