• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

 

Σπανακόπιτα

Ανοιχτή Σπανακόπιτα με κατίκι

 

σπανακόπιτα

 

Υλικά

1 φύλλο ζύμη κουρού

800 γρ. φρέσκο σπανάκι

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

200γρ κατίκι

2 αυγά

150ml γάλα 0-1,5% λιπαρά

200γρ κρεμώδες τυρί χαμηλών λιπαρών

1/3 του μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

ξύσμα από 1 λεμόνι

1-2   μάτσα δυόσμο

 

 Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.

           2. Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

3. Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο βάζετε το σπανάκι σε δόσεις κομμένο στο χέρι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.

4. Τοποθετείτε το γάλα μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις πέσει, απομακρύνετε από τη φωτιά.

5. Ψιλοκόβετε τον άνηθο, το δυόσμο και το κρεμμυδάκι και τα προσθέτετε στο τηγάνι.

6. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα από το κατίκι, ξύσμα από 1 λεμόνι, τα 2 αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

7. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετείτε το ένα φύλλο κουρού και στρώνετε τη γέμιση. Γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα.

8. Απλώνετε το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο κατίκι σε διάφορα σημεία πάνω στην ανοιχτή πίτα, βάζετε αλάτι και πιπέρι και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

9. Ψήνετε στους 190 για 25-30 λεπτά σε υψηλή σχάρα.