• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Γαλατόπιτα

 

Εύκολη γαλατόπιτα

γαλατόπιτα

 

Υλικά

750 ml  φρέσκο γάλα 0-1,5% λιπαρά

60 γρ. σιμιγδάλι και λίγο για το ταψί

20 γρ. κορνφλάουρ

2 αυγά

125 γρ. ζάχαρη

40γρ φυτική μαργαρίνη

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή 1 βανιλίνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 Γρ. μέλι 

Για την επικάλυψη

1 αυγό

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1        κ.σ. νερό

  

 Εκτέλεση

1.      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2.      Βάζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μια κατσαρόλα με το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει αφαιρείτε από τη φωτιά, ανακατεύετε και το αφήνετε να κρυώσει.

3.      Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το σιμιγδάλι, το κορνφλάουερ , τα αυγά , το αλάτι , τη βανίλια, και το ξύσμα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

4.      Προσθέτετε  ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα ώστε να ζεσταθεί και το υπόλοιπο μείγμα και τα ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα. 

5.      Επανατοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα, σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί. Μόλις πήξει απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύετε απαλά.

6.      Όταν ενσωματωθεί στο μείγμα ρίχνετε και το μέλι και το δουλεύετε μέχρι να ενωθούν.

7.      Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με σιμιγδάλι ψιλό ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε το μείγμα.

 

Για την επικάλυψη:

1.      Ανακατεύετε όλα τα υλικά και απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

2.      Ψήνετε για 40-45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.