• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Παραδοσιακές σεφταλιές

 

σεφταλιές

 

Υλικά


    1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός, μοσχαρίσιος, αρνίσιος)
    4 αρνίσιες μπόλιες (700 γρ. περίπου)
    1 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού ή 6-7 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
    2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
    1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
    1 κ.γ. κανέλα
    1 πρέζα κύμινο
    1 ασπράδι αυγού
    80 ml ελαιόλαδο
    αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση


1. Σε μια μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό ρίχνετε τις μπόλιες, αφού τις έχετε πλύνει καλά, και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και αλάτι.
2. Όταν μαλακώσουν τις τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Απλώνετε και κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια.
3. Σε ένα μπολ συνδυάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και ζυμώνετε για π5 λεπτά. Πλάθετε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια.
4. Τοποθετείτε κάθε σεφταλιά στην άκρη κάθε μακρόστενου κομματιού μπόλιας και  τυλίγετε 2 φορές γύρω από τον κιμά.
5. Ψήνετε στα κάρβουνα από όλες τις πλευρές ή σε γκριλ ή φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.