• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Μαχαλεπί κυπριακό

 

μαχαλέπι

 

 

 

 

 

Υλικά


    3 φλ. νερό,
    3 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ (ή νησιαστέ),
    1 κ.σ. ζάχαρη,
    4 κ.γλ. ροδόνερο (ή ροδόσταγμα),
    4 κ.σ. σιρόπι τριαντάφυλλο,
    4 κοφτές κ.γλ. ζάχαρη (για πασπάλισμα),
    λίγα τριμμένα παγάκια .

 

Εκτέλεση


1.    Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το νερό, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει.
2.    Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε την κρέμα σε 4 βρεγμένα μπολάκια. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο και αφήνετε για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει και να πήξει η κρέμα. (Για να διατηρηθούν μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και σκεπάζετε μέχρι να καταναλωθούν.)
3.    Για να σερβίρετε τοποθετείτε την κρέμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ραντίζετε με 1-2 κουταλιές ροδόνερο και 1 κουταλιά τριαντάφυλλο, προσθέτετε ¼ φλ. Νερό και λίγα παγάκια τριμμένα και πασπαλίζετε με 1 κουταλάκι ζάχαρη.