• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Εναλλακτικές μορφές Χριστουγεννιάτικων γλυκών

Ενδιαφέρουσες συνταγές για να δοκιμάσετε!

Μπισκότα χριστουγεννιάτικα

 

φώτο χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά:

•    170 γρ. μέλι

•    50 γρ. ζάχαρη μαύρη

•    80γρ φυτική μαργαρίνη

•    300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•    1 κουτ. γλυκού κακάο

•    1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

•    1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών

•    1 αυγό

Μείγμα Μπαχαρικών

•    Καννέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και γλυκάνισο.

 

 Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα αναμειγνύουμε μαζί το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη και τη φυτική μαργαρίνη, ζεσταίνοντάς τα ελαφρά και ανακατεύοντας συνέχεια να μην μας κολλήσει το μείγμα. Μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν, αφήνουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια το αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε επιπλέον, το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μείγμα μπαχαρικών και το αυγό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Παράλληλα ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ. σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, κόβοντάς το σε διάφορα σχήματα. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20 λεπτά.

 


 Γεμιστά μελομακάρονα

 

 

Υλικά

• 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

• 2/3 του φλ. Φυτική μαργαρίνη.

• 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη.

• 1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι

• 4 κουτ. σούπας κονιάκ

• 1 κουτ. σούπας τριμμένα ανάμικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι)

• 9 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Για το σιρόπι

• 1 φλ. Μέλι.

• 1 φλ. ζάχαρη

• 2 φλ. τσαγιού νερό

• 1 ξύλο κανέλας

• 5-6 γαρίφαλα

•  Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Για τη γέμιση

•  1  φλ. χοντραλεσμένα καρύδια

•  1 κουτ. ζάχαρη

• 1 κουτ. φρυγανιά

•  Λίγη κανέλα

 

 

 

 

 

 

φώτο γεμιστά μελομακάρονα

Εκτέλεση:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά  για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντάς το συχνά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί μέσα σε μπολ.

Ανακατεύουμε με το χέρι μέσα σε μια λεκάνη το λάδι μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.

Βάζουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι, ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε στην αρχή μικρές μπάλες. Πιέζουμε με τις παλάμες μας και φτιάχνουμε στρογγυλά σχήματα διαμέτρου 8 εκατοστών περίπου.

Τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη σκεπάζουμε διπλώνοντας τη ζύμη αριστερά-δεξιά πάνω από αυτή. Πιέζουμε ελαφρά την πάνω και την κάτω άκρη του μελομακάρονου να κλείσει η γέμιση.

Βάζουμε τα μελομακάρονα σε  βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι ρίχνοντας το σιρόπι κρύο και λίγο-λίγο με κουτάλα μέσα στο ταψί. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να το απορροφήσουν, γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.

Τέλος, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση.

 

 


 Κορμός σοκολάτας με αχλάδια

 

φώτο κορμός σοκολάτας

Υλικά

Υλικά για τον κορμό

•  1/2 κουβερτούρα (100γρ.)

•   30γρ φυτική μαργαρίνη (λίγο για το σκεύος)

•  4 αυγά

•  90γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)

•  50γρ. ζάχαρη

•  πολύ λίγη βανίλια

Υλικά για τη γέμιση

•  5 αχλάδια

•  1 βανίλια

Υλικά για το γλασάρισμα

•  120γρ. κουβερτούρα 

•  1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

•  20γρ.φυτική μαργαρίνη

•  3 κομματάκια κουβερτούρα Λευκή

 

 

 

 Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Για να ετοιμάστε τον κορμό: λιώστε τα 100γρ. κουβερτούρας μαζί με τα 40γρ. βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά.

Προσθέστε σε ένα μπολ τα ασπράδια και τη βανίλια και χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Πάρτε τη μισή δόση μαρέγκας και προσθέστε την στο μείγμα και ανακατέψτε δυνατά. Στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα με απαλές περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώστε με το υπόλοιπο βούτυρο και αλευρώστε την πλάκα ψησίματος. Αδειάστε το μείγμα στο κέντρο της πλάκας και προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα πάχους 2 cm και ψήστε για περίπου 10'.

Μόλις βγάλετε το μείγμα από το φούρνο, αφαιρέστε το προσεκτικά από την πλάκα, τοποθετήστε το απευθείας σε μια νωπή πετσέτα κουζίνας και ρολάρετε μαζί με την πετσέτα μέχρι να σχηματίσετε τον κορμό.

Ετοιμάστε τα αχλάδια: ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Ψήστε τα στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αργότερα τη βανίλια.

Στη συνέχεια ξετυλίξτε τον κορμό και γεμίστε τον με τα αχλάδια. Ρολάρετε εκ νέου χωρίς την πετσέτα και ετοιμάστε το γλασάρισμα λιώνοντας την υπόλοιπη κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κουταλιά σούπας νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά περίπου. Προσθέστε στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε και γλασάρετε χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα.

Τέλος, διακοσμήστε με ξύσμα λευκής σοκολάτας και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 


Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων

 

 

φώτο κέικ φρούτων

Υλικά

•    100γρ φυτική μαργαρίνη

•    170 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη

•    ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

•    ¼ φλιτζάνι μπράντι

•    ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

•    80 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι

•    80 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

•    1 αστεροειδής γλυκάνισος

Υλικά

•    180 γρ. αλεύρι

•    ½ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

•    ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

•    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

•    ½ κ.γ. αλάτι

•    50 γρ. αμύγδαλα, σπασμένα

•    2 αβγά, χτυπημένα

•    Φράουλες για το γαρνίρισμα

 

 

 

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ.

Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το μπράντι, το εκχύλισμα βανίλιας, τα κράνμπερι, τα βερίκοκα και τον γλυκάνισο σε ένα μικρό σκεύος σε χαμηλή φωτιά. Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Αφαιρέστε το γλυκάνισο και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακατέψτε μαζί τα στερεά υλικά, προσθέτοντας τα αμύγδαλα και ενώστε τα με το μείγμα φρούτων.

Ακόμη, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Τοποθετήστε το μίγμα στη φόρμα για κέικ, ψήστε για 40 λεπτά

Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο, αναποδογυρίστε το, στολίστε το με τις φράουλες, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 


 Χριστουγεννιάτικα cupcakes με πάστα σοκολάτας

 

 

φώτο capcakes

Υλικά

60 γρ. σοκολατόπαστα

120 γρ. βραστό νερό

40 γρ. κακάο

120 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ελαιόλαδο

2 αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση

260 γρ. τυρί κρέμα

260γρ σοκολατόπαστα

2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την διακόσμηση

σοκολατόπαστα

 

 

 

 Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τα cupcakes. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολατόπαστα, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε ακόμη, το κακάο, και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, το σπορέλαιο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε στο μείγμα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για το μείγμα μας να γίνει λείο.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Βουτυροκακαώνουμε 12 φορμάκια για capcakes. Γεμίζουμε τις φόρμες για cupcakes στα 2/3 της χωρητικότητας τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.

Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα. Ταυτόχρονα προχωράμε στην παρασκευή της γέμισης. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την σοκολατόπαστα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε τη γέμιση μας σε ένα κορνέ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Τελικό στάδιο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος των cupcakes γύρω γύρω και βγάζουμε ένα κωνικό μέρος από τα cupcakes. Γεμίζουμε όλα τα cupcakes με την γέμισή μας.

Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από το πάνω μέρος των cupcakes που έχουμε αφαιρέσει και περιχύνουμε με λίγη σοκολατόπαστα.

 

Καλή επιτυχία!