• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Συνταγές ορεκτικών

για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Το κυρίως πιάτο σίγουρα έχει τον κυρίαρχο ρόλο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας, αλλά όλοι μας ενθουσιαζόμαστε από την πληθώρα των μικρών και γευστικών ορεκτικών. Τα ορεκτικά λοιπόν, αποτελούν τον πρόλογο του γεύματος, καθώς συνιστούν το προκατακτικό έδεσμα. Το πιο σημαντικό στοιχείο του ορεκτικού είναι ότι δεν πρέπει να είναι βαρύ, αλλά ελαφρύ και δελεαστικό.  Η κύρια λειτουργία των ορεκτικών είναι να αυξήσουν την πείνα σας και να σας δελεάσουν για το κυρίως πιάτο. Οι γεύσεις των ορεκτικών συχνά συντονίζονται με τις γεύσεις του κυρίως πιάτου. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές πρωτότυπες και υγιεινές συνταγές ορεκτικών για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.

 Γεμιστό ψωμί με τυρί και μανιτάρια

 

φώτο γεμιστό ψωμί με μανιτάρια

 

Υλικά:

350γρ. μανιτάρια

1 κουταλιά της σούπας  φυτική μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι

250γρ ψωμί

300γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών.

 ½  φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη.

 ½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζουμε τα μανιτάρια.  Ρίχνουμε την φυτική μαργαρίνη σε ένα τηγάνι με μέτρια εστία, όταν αυτή λιώσει, προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε περίπου για 5 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, ανακατεύοντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά.  Έπειτα αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία της φωτιάς και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. 2ο βήμα είναι η διαδικασία του ψωμιού. Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C, παράλληλα κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, έτσι ώστε να τεμαχιστεί σε κυβάκια, χωρίς όμως να το κόψουμε μέχρι κάτω. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ψωμί στη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ταψί.  Ανάμεσα στα κενά που έχουν σχηματιστεί, προσθέτουμε το τυρί, το οποίο είναι κομμένο σε λεπτές φέτες, όπως επίσης και τα μανιτάρια. Λιώνουμε την φυτική μαργαρίνη, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το παπαρουνόσπορο και το περιχύνουμε πάνω από το ψωμί. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το ψωμί και το ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά περίπου.

 

 

 


Ομελέτα με ασπράδια αυγών

 

Υλικά:

4 ασπράδια αυγών

2 κουταλιές τυρί τριμμένο

2 κουταλάκια του γλυκού γάλα

1/4 κουταλάκι αλάτι

1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

φώτο ομελέτα με απράδια αυγών

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια.

Προσθέτουμε το τυρί, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο. 

Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, με μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα μας, ανακατεύοντας στις άκρες συνεχώς με μια σπάτουλα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.

 

 


 

 Σαλάτα με τορτελίνια

 

Υλικά:

5 φύλλα μαρούλι

250 γραμμάρια τορτελίνια με τυρί

4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

2 κουταλιές της σούπας λάδι

φώτο σαλάτα με τορτελίνια

Υλικά:

4 φέτες γαλοπούλα

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα τορτελίνια σε μία κατσαρόλα, με ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 6-8 λεπτά. Παράλληλα σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με τη γαλοπούλα και το ξύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τορτελίνια, ανακατεύοντάς τα μέχρι να πάρουν τη γεύση. Έπειτα σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το μαρούλι ψιλοκομμένο, με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο και το μείγμα με τα τορτελίνια. Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

 


Μανιτάρια με κατίκι και λιαστές ντομάτες

 

 

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομματάκια μέσα στο κατίκι και έπειτα βάζουμε, το σκόρδο, τη ρίγανη, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια αφαιρούμε από τα μανιτάρια το κοτσάνι και τα γεμίζουμε με τη γέμιση.  Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C, για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει η γέμιση.

φώτο μανιτάρια με κατίκι

Υλικά:

6 μεγάλα και στρογγυλά μανιτάρια

500γρ. κατίκι

5-6 τεμάχια λιαστές ντομάτες, λίγο ελαιόλαδο

Σκόρδο, πιπέρι, ρίγανη

 

 

 

Συμπερασματικά, ορεκτικό, είναι το γεύμα το οποίο μας δημιουργεί την ανάγκη για την κατανάλωση του κυρίους γεύματος. Σαφώς, στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι  τα ορεκτικά είναι απαραίτητα για να προσδώσουν ποικιλία και ευχάριστη διάθεση για το γιορτινό πιάτο!