• 150 κιλά
    Χωρίς επέμβαση
    Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
    Διαβάστε την μαρτυρία
    95 κιλά
  • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
    Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
    Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
    Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
    Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
  • ισορροπημένη διατροφή
    καθημερινά δημητριακά
    καθημερινά φρούτα και λαχανικά
    αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
    άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
  • Ελάτε στο Σώμα υγιές
    Να αξιολογήσουμε
    τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
  • Online
    Τώρα για πρώτη φορά
    Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
    εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
    και της πορείας της δίαιτάς σας.
    Desktop or Laptop
    Tablet or Phone
  • Χρήσιμα εργαλεία
    κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Είδη γεμιστής γαλοπούλας

Ένα Πρωτοχρονιάτικο έδεσμα

 

Μία συνταγή που τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά τιμούν κάθε χρόνο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, είναι αυτή της γεμιστής γαλοπούλας. Υπάρχουν ποικίλες συνταγές για την γέμιση, ωστόσο δεν είναι  όλες υγιεινές και θερμιδικά αποδεκτές. Παρακάτω σας παραθέτουμε 4 διαφορετικές υγιεινές συνταγές με σωστή θερμιδική αξία, τις οποίες μπορείτε να συμβουλευτείτε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας. Σας εγγυόμαστε ότι θα σας αφήσουν απολύτως ευχαριστημένους!

 

Γαλοπούλα γεμιστή, με ρύζι, κιμά και κουκουνάρι

 

 

Υλικά:

 

1 γαλοπούλα 4 έως 5 κιλά

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά

Τα συκωτάκια της γαλοπούλας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

φώτο γαλοπούλα γεμιστή, με ρύζι κιμά και κουκουνάρι

Υλικά:

 

100 γραμμάρια σταφίδα ξανθή

100 γραμμάρια κουκουνάρι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,

1 μικρή καυτερή πιπεριά

Λίγο κονιάκ, αλάτι και πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση:

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά, τα συκωτάκια, το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με κονιάκ. Όταν το κονιάκ εξατμιστεί, ρίχνουμε το ρύζι, σοτάρουμε για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να βράσει. Λίγο πριν τα 15 λεπτά ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Έπειτα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία της φωτιάς και το αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη γαλοπούλα και την αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Ρίχνουμε αλάτι στην κοιλιά της γαλοπούλας και τρίβουμε με κόκκινη πιπεριά το εσωτερικό και το εξωτερικό της. Στη συνέχεια τη γεμίζουμε με το μείγμα μας και αρχίζουμε να τη ράβουμε με σπάγκο. Με σπάγκο επίσης, δένουμε τις φτερούγες με το σώμα και τα μπούτια με την ουρά. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170Οc, για 4-5 ώρες περίπου. Τέλος, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα.

 

 Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι και κιμά γαρνιρισμένη με δαμάσκηνα και ρόδια

 

 

Υλικά:

1 γαλοπούλα περίπου 3 ½ κιλά

60 γρ βούτυρο

60 ml κονιάκ

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα

60 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

60 γρ. ρύζι

60 ml κόκκινο κρασί

200γρ. ψωμί μπαγιάτικο

 

 

φώτο γαλοπούλα γεμιστή με δαμάσκηνα και ρόδια

Υλικά:

1 φλιτζάνι γάλα

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

16 κάστανα βρασμένα κομμένα στην μέση

16 δαμάσκηνα δίχως κουκούτσια

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

τα σπόρια από 1 ρόδι

Για τη μαρινάδα

1 φλιτζάνι κρασί

1 φλιτζάνι χυμό ανανά

λίγο λιωμένο βούτυρο

 

 

 Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε την γαλοπούλα. Ανακατεύετε μαζί το λιωμένο βούτυρο και το κονιάκ, προσθέτοντάς το σε μια σύριγγα με χοντρή βελόνα, προκειμένου να εμποτίσουμε με αυτό το δέρμα της γαλοπούλας, συνήθως σε περιοχές όπου το κρέας είναι πιο στεγνό. Έπειτα μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα και το στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο αργότερα τον κιμά και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αργότερα σβήνουμε με κρασί, προσθέτοντας τα μισά κάστανα, τα μισά δαμάσκηνα, τον μαϊντανό, το ψωμί και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν μαζί για πέντε περίπου λεπτά. Έπειτα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή  το κρασί, τον ανανά και το βούτυρο. Γεμίζουμε την γαλοπούλα μας με τη γέμιση, ράβοντάς την στο άνοιγμα. Έπειτα την βάζουμε στο ταψί, την περιχύνουμε με την μισή μαρινάδα, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για 2μιση ώρες περίπου. Μετά τις 2μιση ώρες ξεσκεπάζουμε την γαλοπούλα και περιχύνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα, προσθέτοντας τα υπόλοιπα κάστανα, δαμάσκηνα και τα ρόδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

 

 

Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

 

 

Υλικά:

2,5 Kg γαλοπούλα

5 κ.σούπας μέλι

100 ml ελαιόλαδο

100 ml κονιάκ της επιλογής σας

2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)

1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

Αλάτι

πιπέρι

φώτο γαλοπούλα γεμιστή με πράσο

Υλικά:

3 kg πατάτες κυδωνάτες

1 φλ. Πλιγούρι (για τη γέμιση)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ροδέλες (για τη γέμιση)

1 πράσο σε ροδέλες (για τη γέμιση)

3 κ.σ. σταφίδα μαύρη (για τη γέμιση)

3 κ.σ. κουκουνάρια

1 πορτοκάλι σε φέτες (για τη γέμιση)

3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γέμιση)

 

 

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα: αναμειγνύουμε μαζί το ζεστό ζωμό κοτόπουλου, με 3 κ.σ. μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και 50ml λάδι.

Για τη γέμιση: σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου με το πράσο, το κρεμμυδάκι και τα κουκουνάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτάκια και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Για τη γαλοπούλα: γεμίζουμε τη γαλοπούλα με τη γέμιση, κλείνοντας το κενό με σπάγκο ή οδοντογλυφίδες.  Έπειτα τοποθετούμε την γαλοπούλα στο ταψί, βάζοντας γύρω- γύρω τις πατάτες, καθώς και την υπόλοιπη σάλτσα, 50ml λάδι, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε πάνω στην γαλοπούλα 2 κ. σ. μέλι. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 2μιση ώρες περίπου.

 

 

 

 Γαλοπούλα με γέμιση ξερών φρούτων και μαυροδάφνη

 

 

Υλικά:

 

1 γαλοπούλα 3-3.5 κιλά

500 γρ. ξερά σύκα

250 γρ. ξερά δαμάσκηνα

150 γρ. σταφίδα μαύρη

2 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

100 γρ. καρυδόψυχα

50 γρ. κουκουνάρι

8 κάστανα ψημένα ή βρασμένα

φώτο γαλοπούλα γεμιστή με ξερά φρούτα

Υλικά:

 

300 ml ζωμό κότας

1 1/2 φλ.τσ. Μαυροδάφνη

4 κ.σ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα

Το χυμό ενός πορτοκαλιού

αλάτι

πιπέρι

 

 

 Εκτέλεση:

Αφού έχουμε πλύνει και έχουμε καθαρίσει τη γαλοπούλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι, μέσα και έξω. Στη συνέχεια κόβουμε τα ξερά φρούτα σε κομματάκια και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με τις σταφίδες. Ρίχνουμε μαυροδάφνη, ώστε να καλυφθούν τελείως και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 1 ώρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα ξερά φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τα μήλα, την υπόλοιπη μαυροδάφνη, αλάτι, πιπέρι και σιγοψήνουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κάστανα κομμένα και αρχίζουμε να γεμίζουμε την γαλοπούλα. Την βάζουμε στο φούρνο, ραντίζοντας με το χυμό πορτοκαλιού και ψήνουμε για 2μιση ώρες περίπου. Λίγο πριν την βγάλουμε την αλείφουμε με το μέλι και τη μουστάρδα.

 

Συμπερασματικά, μπορούμε να καταναλώσουμε το αγαπημένο μας πρωτοχρονιάτικο έδεσμα παρασκευάζοντας το με ενδιαφέρουσες γεμίσεις,  χωρίς αυξημένη θερμιδική αξία.