• 150 κιλά
  Χωρίς επέμβαση
  Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
  Διαβάστε την μαρτυρία
  95 κιλά
 • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
  Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
  Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
  Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
  Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
 • ισορροπημένη διατροφή
  καθημερινά δημητριακά
  καθημερινά φρούτα και λαχανικά
  αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
  άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
 • Ελάτε στο Σώμα υγιές
  Να αξιολογήσουμε
  τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
 • Online
  Τώρα για πρώτη φορά
  Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
  εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
  και της πορείας της δίαιτάς σας.
  Desktop or Laptop
  Tablet or Phone
 • Χρήσιμα εργαλεία
  κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Αρώνια:

Το βατόμουρο με την υψηλή θρεπτική αξία

 

Η αρώνια είναι γεμάτη με βασικά φυτοθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αυτά τα μικροσκοπικά, άγρια, νόστιμα μούρα έχουν τραβήξει πρόσφατα την προσοχή των λάτρεις του γυμναστηρίου και των επιστημόνων τροφίμων για την πολλά υποσχόμενη θρεπτική τους αξία. Αυτός ο τύπος μούρων, είναι μια από τις πιο ισχυρές ομάδες από άποψη αντιοξειδωτικού περιεχομένου και πέραν αυτού διαθέτουν εξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση.

 

φωτο αρωνια

 

Θρεπτική αξία της αρώνιας

Η αρώνια, λοιπόν, κατέχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα περιεχομένου φλαβονοειδών και αντιοξειδωτικών από οποιοδήποτε άλλο φυσικό προϊόν. Η οπτική απόδειξη τέτοιων υψηλών επιπέδων περιεχομένου μπορεί να φανεί από τον χρωματισμό της είτε αυτή είναι κόκκινη είτε μαύρη,  που προκύπτει από τα υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης φαινολικών, μια κατηγορία φυτοχημικών, καθώς και ανθοκυανίνες.

Η συνολική περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες και η συγκέντρωση προανθοκυανιδίνης στην αρώνια, είναι μεταξύ των υψηλότερων που έχουν μετρηθεί σε φυτά μέχρι σήμερα. Περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.

Η αρώνια, λοιπόν, είναι ένα φρούτο το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες και λίπος, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν να καταναλώνουν υγιεινά τρόφιμα.

Η ποσότητα φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων που περιέχονται στο φρούτο της αρώνιας, είναι υψηλή σε σύγκριση με την περιεκτικότητα σε θερμίδες, υδατάνθρακες και λίπος. Παράγει επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, C, E και K και φυλλικού οξέος. Τα αξιοσημείωτα ορυκτά που περιέχονται σε μια μερίδα από αρώνια περιλαμβάνουν ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο.

Τέλος, οι θερμίδες οι οποίες περιέχονται στην ποσότητα των 100 γρ., ανέρχονται περίπου στις 47.

Τα οφέλη για την υγεία από αυτή τη νόστιμη αρώνια αναφέρονται παρακάτω

 

Απώλεια βάρους

Η αρώνια είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά, όμως περιέχει διαιτητικές ίνες και ένα πλήθος θρεπτικών ουσιών.

Βοήθεια στην πέψη

Η αρώνια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι διευκολύνει την ομαλή πέψη μετακινώντας αποτελεσματικά την τροφή μέσω του εντέρου. Με τη συσσώρευση των κοπράνων, οι ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της δυσκοιλιότητας, της διάρροιας, της κράμπας και της γενικής δυσφορίας στο στομάχι. Οι οργανικές ενώσεις προστατεύουν επίσης το έντερο από επικίνδυνα βακτηρίδια, λόγω της φυσικής ανοσοκατασταλτικής και αντιοξειδωτικής του δράσης.

Αντιοξειδωτική ικανότητα

Αυτή είναι σίγουρα η πιο σημαντική πτυχή της αρώνιας, δεδομένου ότι υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά αντιοξειδωτικά γεμάτα σ 'αυτό το είδος φρούτου! Από κουερσετίνη, καφεϊκό οξύ, λουτεΐνη, μέχρι ζεαξανθίνη και καροτένιο, η αρώνια παρέχει μια τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικής προστασίας που μπορεί να αυξήσει την γενική υγεία σας εξαλείφοντας τις ελεύθερες ρίζες στο αίμα, το δέρμα, τα μάτια, τα όργανα και τους ιστούς. Η ισχυρή δραστηριότητα ανθοκυανίνης και φλαβονοειδών είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και μοναδικές ιδιότητες αυτού του καρπού.

Αποτρέπει τον καρκίνο

Έρευνες έχουν συνδέσει την αρώνια και την περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες απευθείας σε μείωση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές καρκίνου, οι οποίες δεν έχουν θεραπευθεί (μέχρι να είναι πολύ αργά), αυτό το είδος φρούτου θα μπορούσε να είναι ένα θαυμάσιο προληπτικό μέτρο εναντίον του, ειδικά εάν έχετε προδιάθεση για τον καρκίνο αυτού του είδους.

Αντιμετωπίστε τις γνωστικές διαταραχές

Μία από τις πιο καταστροφικές διεργασίες των ελεύθερων ριζών επηρεάζει τον εγκέφαλο και τα γνωστικά μονοπάτια. Οι ανθοκυάνες που απαντώνται στην αρώνια συνδέονται άμεσα με την αύξηση της δραστηριότητας της νευρικής οδού και τη μείωση του οξειδωτικού στρες στον εγκέφαλο, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση της νόσου Alzheimer, της άνοιας και άλλων γνωστικών διαταραχών που σχετίζονται με την ηλικία.

 

φωτο αρωνια θρεπτικη αξια

 

Ενισχύστε την ασυλία

Ενώ τα αντιοξειδωτικά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στο φρούτο της αρώνιας, υπάρχει επίσης μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, η οποία διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και είναι επίσης ένα κρίσιμο συστατικό στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης και της επιδιόρθωσης νέων ιστών, οργάνων, αιμοφόρων αγγείων και κυττάρων, ενώ τα λευκά αιμοσφαίρια λειτουργούν ως οι πρώτες γραμμές της ανοσολογικής απόκρισης του σώματος.

Βελτιώστε το όραμα

Τα καροτένια που βρίσκονται στην αρώνια είναι ικανά να μειώσουν το οξειδωτικό στρες στα μάτια, εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και την επιβράδυνση ή την πρόληψη της ανάπτυξης του  καταρράκτη. Τα καροτένια είναι μερικά από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και βρίσκονται σε σημαντικά επίπεδα στο συγκεκριμένο φρούτο.

Φροντίδα του δέρματος

Υπάρχουν ποικίλα θρεπτικά συστατικά στην αρώνια που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας. Το οξειδωτικό στρες επηρεάζει το δέρμα καθώς γερνάμε, με αποτέλεσμα τις ρυτίδες, τα σημεία ηλικίας και την πιο σοβαρή εμφάνιση κηλίδων και ουλών. Τα αντιοξειδωτικά στην αρώνια μπορούν να αποτρέψουν αυτά τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ηλικία και λόγω της στυπτικότητάς τους, τα μούρα αυτά μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό.

Ρυθμίστε την αρτηριακή πίεση

Το περιεχόμενο καλίου στην αρώνια, είναι αρκετά υψηλό ώστε να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην υγεία της καρδιάς, κυρίως επειδή το κάλιο είναι αγγειοδιασταλτικό και μπορεί να ανακουφίσει την πίεση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Με τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών, αυξάνεται η ροή του αίματος, μειώνεται η πίεση του αίματος και μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι φυτικές ίνες και τα διάφορα αντιοξειδωτικά έχουν επίσης μια κρίσιμη σχέση με την καρδιά όσον αφορά τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και την εκκαθάριση των ελεύθερων ριζών.

Αντιβακτηριακό

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η αρώνια έχει άμεση επίδραση στην κοινή γρίπη και τις βακτηριακές λοιμώξεις στο έντερο και τα αναπνευστικά στρώματα, καθιστώντας το ως ένα δημοφιλές προληπτικό μέτρο κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης.

Πρόληψη και διαχείριση του διαβήτη

Η διαιτητική ίνα στην αρώνια έχει επίσης συνδεθεί με την αυξημένη ρύθμιση της ινσουλίνης, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και εμποδίζει τις αιχμές και τις σταγόνες που μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνες για όσους πάσχουν από διαβήτη. Αυτά τα μούρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου, εκτός από τη διαχείριση της.

Ένα μοναδικό φρούτο με πλούσια αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Προσθέστε το στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά στον οργανισμό σας.