• 150 κιλά
  Χωρίς επέμβαση
  Χωρίς σκευάσματα, με φυσικό τρόπο!
  Διαβάστε την μαρτυρία
  95 κιλά
 • ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
  Περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας
  Περισσότεροι από 1.000 ευχαριστημένοι φίλοι
  Περισσότερα από 10.000 εξατομικευμένα διαιτολόγια
  Περισσότερα από 10.000.000gr χαμένα
 • ισορροπημένη διατροφή
  καθημερινά δημητριακά
  καθημερινά φρούτα και λαχανικά
  αρκετές φορές την εβδομάδα ψάρια
  άπαχο κρέας λίγες φορές την εβδομάδα
 • Ελάτε στο Σώμα υγιές
  Να αξιολογήσουμε
  τη διατροφική σας ανάγκη δωρεάν.
 • Online
  Τώρα για πρώτη φορά
  Το κέντρο μας προσφέρει διαδικτυακή
  εφαρμογή παρακολούθησης του διαιτολογίου σας
  και της πορείας της δίαιτάς σας.
  Desktop or Laptop
  Tablet or Phone
 • Χρήσιμα εργαλεία
  κάντε κλικ και υπολογίστε μόνοι σας...

Δείκτης μάζας σώματος - ΒΜΙ

Ο ορισμός Δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ, body mass index (BMI), ή Quetelet index) είναι μία γενική ιατρική ένδειξη για τον υπολογισμό του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου. Ελάτε να υπολογίσουμε μαζί το BMI σας.

Ελάτε για μια ΔΩΡΕΑΝ εκτίμηση αναγκών!

Πληροφορίες για το ΒΜΙ

 

Ο ορισμός Δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ, body mass index (BMI), ή Quetelet index) είναι μία γενική ιατρική ένδειξη για τον υπολογισμό του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου. Λόγω του εύκολου υπολογισμού του είναι ένα ευρέως διαδεδομένο διαγνωστικό εργαλείο των πιθανών προβλημάτων υγείας ενός ατόμου σε σχέση με το βάρος του. Δημιουργήθηκε το 1832 από τον Adolphe Quetelet.

Η παχυσαρκία εξελίσσεται αθόρυβα σε μάστιγα, που χτυπάει ολοένα και πιο νεαρά άτομα στο Δυτικό Κόσμο. Πρέπει να ξέρετε ότι όσο περισσότερο βάρος «κουβαλάτε» τόσο πιο κοντά και πιο γρήγορα φτάνετε στη στεφανιαία νόσο. Η μεγάλη πλειοψηφία ατόμων που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου ανήκουν στην κατηγορία υπέρβαρων ή παχύσαρκων ατόμων, ενώ όσο αυξάνεται ο ΔΜΣ (25 και πάνω), τόσο πιο πολύ αυξάνουν τα περιστατικά σε μικρές ηλικίες.

 

Photo of Body comparison
 

Ωστόσο ο υπολογισμός του ΔΜΣ είναι μόνο ένας οδηγός για να κριθεί η γενική υγεία ενός ατόμου. Το επίπεδο σωματικού λίπους, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη, η περιφέρεια μέσης, η φυσική δραστηριότητα, το κάπνισμα και η διατροφή αποτελούν εξίσου σημαντικούς παράγοντες, που καθορίζουν τη γενική εικόνα της υγείας σας. Ο υπολογισμός του ΔΜΣ δεν μπορεί να ισχύει για κάθε σωματότυπο, όπως δεν ισχύει για άτομα με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα (αθλητές, πρωταθλητές) και για γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη και περίοδο θηλασμού. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 36% των ατόμων που παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι υπέρβαρα (ΔΜΣ από 25 και πάνω), το 35% παχύσαρκα ( ΔΜΣ 30 και πάνω), ενώ το 6% σοβαρά παχύσαρκα ( ΔΜΣ 40 και πάνω) . Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όσο ανέβαινε το ποσοστό του ΔΜΣ, τόσο κατέβαινε ο μέσος όρος της ηλικίας που εμφανίζεται το πρώτο έμφραγμα. Τα εξαιρετικά παχύσαρκα άτομα, με δείκτη μάζας σώματος πάνω από 40, κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωπα με το πρώτο έμφραγμα, 12 χρόνια πιο νωρίς από τα άτομα με ΔΜΣ 20 και κάτω. Φυσικά όσο αυξάνονται τα ποσοστά του ΔΜΣ τόσο αυξάνονται και τα ποσοστά άλλων παθήσεων όπως διαβήτης , αρτηριακή πίεση, χοληστερίνη κ.α.

 

 


 

 

Photo Of right weight

Ελάτε για μια ΔΩΡΕΑΝ λιπομέτρηση!

Ξεκινήστε τώρα

Αποκτείστε το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν γιατί..

" Ολοι έχουμε το δικαίωμα σε ένα υγιές και εμφανίσιμο σώμα "

 

Είμαστε στην διάθεσή σας

Η διαιτολογική παρέμβαση γίνεται εξατομικευμένα και με ευελιξία έτσι ώστε κάθε άνθρωπος να αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή οντότητα.